Monday, October 24, 2011

Nana BERCERAI?!

Assalamualaikum semua!
Amacam weekend ok..? Alhamdulillah weekend Nana, MRB dan Althea meriah sangat! Kitaorang buat birthday party Althea semalam (Ahad) secara kecil kecilan je.. Jemputan pun close friends dan family sahaja.. Abah datang all the way from BP.. Thanks abah.. Terima kasih jugak kat mak yang tolong semalam.. Juga kepada kak Aida yang dengan gigihnya membawa sate dan bekas tempat air tu.. Maklumlah masa utk preparation tu singkat sahaja.. Pond pond (Fafau) yang bawak ice, Kak Madis yang bawak bakul nak letak lollipops dan semua lah yang membantu semalam ye..

Patutnya hari ni Nana nak update gambar gambar party semalam, tapi Nana rasa biarlah Nana jernihkan keadaan yang mana tiba tiba semalam masa tengah bergumbira ria, Nana dengar ade gosip yang agak melampau pada Nana.. Nana dan MRB bercerai.. GILE KE APA?! Maklumat yang 'boleh dipercayai' ni kononnya dari seorang kaunselor yang ade senarai artis yang bercerai etc dan Nana antara salah seorang yang ada dalam list tu dan sebab cerai pasal hantaran gitar.. Astaghfirullahalhazim.... Kaunselor ape tu? Manakan nak cerai, gaduh pun susah Nana dan MRB ni.. Hmm.. Gitar? Gitar? Serious?! Agak sedih bila ada yang baca dah percaya.. Dan yang lebih sedih bila yang percaya tu turut memaki, pandang serong, menokok tambah cerita cerita karut ni.. SEDIH!

Nana pun tak paham bila sampai tahap cerai berai dorang ni boleh buat main.. Dah tak de cerita lain ke..? Nana dan MRB bahagia! Demi Allah yang Maha Esa, cerita tu fitnah semata mata.. Nana dan MRB tak pernah jumpa mana mana kaunselor, ke pejabat agama ke atau terdetik walau sedikit pun untuk kitaorang bercerai.. Mintak simpang lah.. Memang ajal, maut, jodoh pertemuan semua ketentuan Illahi, tapi buat setakat ini, kitaorang BAHAGIA... Haa kau siap warna warni lagi.. Salah ek kalau bahagia?

Oklah, Nana pun tak nak ulas panjang lebar.. Tak guna jugak kan sebab kalau orang nak percaya apa yang dorang nak percaya tak kira apa yang Nana cakap agar dorang  percaya untuk mmpercayai apa yang Nana kata memang susah lah dorang nak percaya! Hahaha! Cut the story short, Nana, MRB dan lil Althea bahagia! Happy!

Last but not least, Nana harap, korang semua dapatlah sampaikan pada orang orang yang percaya dengan fitnah tu perkara sebenar k.. Tak leh pun tak pe.. Tak pun, soh dorang baca blog Nana ni.. Sebab Nana rasa Nana dah terlalu terbuka dan transparent ngan kehidupan Nana selama ini dan semua Nana kongsi ngan korang kat blog ni..

Orang cakap, pekakkan telinga, ignorekan saja.. Memang lah tu cara yang terbaik, tapi sebagai manusia yang punya hati dan perasaan, tak banyak, sedikit mesti ada rase sedih dan geram betul? Tapi Nana dah ok, MRB lagi best, dia gelak je.. Hahaha... Dan Nana harap kepada pembuat cerita tu dapat betulkan balik statement dia dan Nana nak juga tengok list dia tu.. Dari mana dia dapat.. Hentikanlah  buat fitnah ye.. Tak berapa nak elok..

Thanks untuk yang bagi semangat dan kata kata yang agak best kat Nana kat twitter semalam.. :) Nantikan besok Nana update pasal birthday party Althea ok! xoxo


p/s : Ampun maaf kalau ade kata kata Nana tulis kat sini menyinggung sesiapa..

48 comments:

  1. harap nana bersabar...semoga nana berbahgia dunia dan akhirat!Yeah...nana dh join HOTFM....:)

    ReplyDelete
  2. Be strong babe! Will pray for ur happiness to last forever.amin!

    ReplyDelete
  3. Sabar byk2 tau Kak Nana...
    ragan dunia artis ni mmg cm tu kn..sabar tau :)

    ReplyDelete
  4. Nana, akak totally tak percaya dgn berita tu. I've read it from cari.com. Masa baca, hmmm another gossips. Ignore jek coz I've always read your blog and get update your news from FB. Just ignore je ye, dik. Moga korang tetap bersama malah lebih utuh kuatnya perkahwinan korang.

    ReplyDelete
  5. ish teruknya..org bahagia dikatanya nak cerai pulak.sabar lah nana,biarkan je gosip tak betul tu.yg penting nana sendiri bahagia dgn hidup nana.nana sendiri tau hal rumah tangga nana.tak perlulah org lain yg tak berkenaan tu nak masuk campur.moga perkahwinan nana sentiasa bahagia dan kekal ke anak cucu..ermmm bila nana nak bg Althea adik ni??hehehehe

    ReplyDelete
  6. Lorhhh... nana yg kita bole tgk sikit punya bahagia ni pun, tetibe bole keluar cerita cenggitu..

    Xpela kak nana, insyaallah peminat lebih bijak menilai dr membaca sumber yg x tentu tu kan! :)

    ReplyDelete
  7. mekasih.. :') Nana ok dah ust nak luahkan ape yg terbuku.. Skang dah ok. Masa karang pun tak marah, sedikit terkilan jer.. Thanks guys.. Mean a lot to me..

    ReplyDelete
  8. org biasa nya x akan senang melihat org lain senang...

    ReplyDelete
  9. Kak Nana Banyakkan Bersabar k...Itu Semua Just Gosip Je...NApalah dorang buat Cerita mcm tue kan..Saya Doakan Kak Nana ngan MRB Sentiasa Bahagia& Berkekalan hingga ke akhir hayat di samping Super Duper cute Baby like liltle Althea...hehehe

    ReplyDelete
  10. pekak kn telinga jer k.nana...

    ReplyDelete
  11. Ait?nmpk no tak sahihnye tu..em, hrp manusia tu segera bertaubat sbb dah sebarkan fitnah yg tak patut..

    we always pray for your happiness... :)

    ReplyDelete
  12. tu la.. terkejut gak semalam masa baca kt ruangan gosip tu. all this while, baca blog Nana, sumenye yg hepi2 kan. mintak simpang le perkara2 x elok ni.. patutnya doakan kebahagiaan berpanjangan. ni dgn bangganye plak kaunselor tu ckp psl cerai berai..

    kalu gitu le sikap kaunselor tu yg membuka aib lain, brenti je la jd kaunselor. bukan ke kaunselor ni ade etika kerahsiaan juga..hmm, renung2kan dan selamat beramal.. hahaaaa.. mcm kata prof.izzi kan

    ReplyDelete
  13. tak patut orang yang cakap macam gitu..Kita doakan semoga hubungan nana dan suami berkekalan ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  14. sabar la kak nana yer..biasa ler manusia..bukan boleh tgk kehidupan owg lain bahagia n senang..sabar k..biar la org buat kiter..jgn kiter buat org..;)

    ReplyDelete
  15. Lumrah manusia tak boleh tengok kesenangan dan kebahagiaan org lain.. Ignore kan sj Kak Nana.. sabar2.. harap2 mereka2 yg membuat fitnah ini sdr akn kesilapan mereka..

    ReplyDelete
  16. obviously they didnt know about ur blog ! be strong n fighting !

    ReplyDelete
  17. ituew harga yg perlu di bayar bila jadi artis
    sekurang2 u ada blog boley clear kan benda yg x betul mcm ni....manusia ni mcm2 ragam...sabar ekk...masa ai baca kat forum pow ai x percaya sebab ai selalu ikuti perkembangan u kat blog,fb or twitter but benda mcm ni org kiter suka sangat nak SIBUK.

    ReplyDelete
  18. Sabar tau nana....org mmg xbleh tgk kebahagiaan orang lain....ish....

    ReplyDelete
  19. moga rumahtangga nana akan lg kukuh selepas gosip ni...
    and berkekalan hingga ke akhir hayat...amin

    ReplyDelete
  20. sabar ehh kak nana . manusia neh cemburu kalau melihat rumahtangga orang bahagia . ishh , tak patut betol . sepatutnya kita kena mendoakan kebahagiaan rumahtangga orang neh . tak baik meruntuhkan 'masjid' yang telah dibina neh .

    ReplyDelete
  21. saya pernah dgr gosip ney masa kak Nana pregnant lgi. tp ta percaya sbb time tu tgk kak Nana okay2 jee senhgga laa skrg. apa2 pun, kak Nana sabar ye. smoga rumahtangga kak Nana bahagia hngga akhir hayat. <3

    ReplyDelete
  22. gossip tak telus..nak bagi org tak mengantuk agaknyer tu...anyways...ai doakan u bahagia sampai syurga~

    ReplyDelete
  23. cerai????xdgr cite lgsg okeh!
    alaaaa...mesti org yg gosip tuh jeles bce mcm2 kt blog nana ni...tu pasal ade PHD nk buat cite.lalalalala~

    p/s: nana, just ignore n move on with ur happy life :D

    ReplyDelete
  24. hahaha..stupid rumors..xtau pn ad kluar gosip tu..to kak NAna,bSABAR k! kami semua m'doakan kebahagiaan akak..all of us LOVE u so much... ;) ...Allah sahaja tahu btapa akk gembira ngn family akk skrg... Basyahhh!!

    ReplyDelete
  25. sabarlah nana.biasalah tu.org tak suka nengok org lain senang n bahagia

    ReplyDelete
  26. Nana lain kot tuh.. tp tersilap info plak... ignore je benda2 ngarut tuh...

    ReplyDelete
  27. hi nana,

    i like your simplicity in life.. masa i baca pasal citer you 'bercerai' tu, i pun bengang... depa ni agaknya tak de cerita dah nak buat gempak.. fitnah orang tak tentu hala.. kadang2 rumahtangga orang elok2, depa tabur fitnah.. entah apa motif diorang entah...

    apa2 pun.. u stay cool and maintain a happy family.. as long as you and your loved ones know what is going on with your life, that is enough.

    we'll pray for the best for you :)

    -ein

    ReplyDelete
  28. actually.... i terkejut dengar gossip gila nieee.... mengarut sungguh org yang membuat fitnah nieee.... semua nie dugaan untuk nana... be strong and we always trust on you... we also love you and your familys.. take care dear....

    ReplyDelete
  29. cool nana! ignoredkan jer benda2 ngarut cam ni..yg penting kite HAPPY! yeaaaaa ^^

    ReplyDelete
  30. kesian kat kaq nana .. pape pom , sabar jer erk .. asalkan kaq nana hepy nga famly..

    ReplyDelete
  31. harap kak nana banyak bersabar ye, fiera doa kan bahagia sentiasa, follower ke 2277, nice no! :)

    ReplyDelete
  32. kak nana, jgn risau, diorg actually jealous with ur happy marriage. jgn risau, kitorg doakan kak nana bahagia smpi akhr hayat! =)

    ReplyDelete
  33. pepandai je tabur fitnah... bersabar ye Kak Nana..Semoga Kak Nana n family will happy t0gether f0rever ;D

    ReplyDelete
  34. Salam k.nana,reen antara followers yg follow k.nana dr AF lg,n reen rasa reen jugak antara followers yg ikut perkembangan blog k.nana ni dr tahun lepas lg,every updates reen tak pernah missed. Cumanya selama ni jadi ''silent reader'' je la. Tiba2 harini terbukak hati nak komen;
    Petang td mak reen baca kat beautifulnara.com then terbaca yg k.nana bercerai,mak reen gtau reen,then reen memang 200% tak percaya la sbb reen rasa reen cukup kenal k.nana melalui blog ni dan reen tau k.nana sedang bahagia. Terusla reen ckp kat mak reen yg fitnah je tu.

    Apa yg reen nak sampaikan kat sini,nilah salah satu kesan positif bila k.nana ada blog sendiri yg menceritakan kehidupan sebenar k.nana. Kitorang ni semua rasa mcm kenal sgt2 dgn k.nana so kitorang mmg takkan percaya gosip mcm tu semua.
    Harap sgt k.nana tak cepat melatah k.

    Wish u happy sis!

    ReplyDelete
  35. Klakar je rasanya gossip kat situ .. lagi pun org yg publish gossip tu bukanya wartawan ke apa .. tapi sekadar penulis di forum .. so ignore jelah .. mungkin dia saja nak memeriahkan dunia gossip !
    apa pun, kakak sentiasa doakan semoga Nana, MRB dan juga Althea di bawah lindungan yang maha Esa! Dan moga cinta kalian hingga akhir hayat hendaknya! Amin..

    ReplyDelete
  36. sabar k kak nana, biarkan mereka terus berkata2, kerana DIAM itu adalah lebih baik, DIAM itu bukannya bermakna kita BODOh, tapi memilih DIAM itu adalah tindakan yang BIJAK sebenarnya..=)

    ReplyDelete
  37. Terperanjat gak bila baca kat internet pasal hal itu... siapa yg ikuti blog Nana jer yang tahu your life mcm mana...banyakkan bersabar yer Nana..hanya kita dan Allah saja yang tahu apa yang berlaku. Didoakan agar perkahwinan Nana berkekalan dan bahagia hingga ke akhir hayat...

    ReplyDelete
  38. saya dapat tahu bile pergi kursus kawin last 2 week ada ustaz kata nana n hubby dh bercerai...
    harap bersabar je dengan dugaan hidup ni...

    ReplyDelete
  39. sabau la nana...as long as u n family bhgia dah memadai...fitnah tu bodoso...taw laa nasib mereka penyebar fitnah tu...

    ReplyDelete
  40. "kaunselor " itu mungkin cume propa....dah ramai retis jumpe die mintak kaunseling..haruslah die yang terbaik diantara kaunselor2 yg ade... mesti orang ckp " kaunselor ni okey kau, artis malaysia ramai dpt khidmat die"... rasanya la..tapi tu la..nak wat tak peduli pun x boleh jugak... kate2 yang keluar dari mulut orang ni ibarat doa jugak... mintak dijauhkan la... semoga bahagia hingga akhir hayat..amin..

    ReplyDelete
  41. sabar je nana.biasalah orang dengki tengok kebahagiaan orang lain. saya rasa ni hanya publisiti murahan..btw, comelnya althea..:)

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum, kesian kat nana..kena fitnah. Saya tumpang gembira dengan kebahagiaan hidup Nana... InsyaAllah, mendapat Hidayah dan Rahmat buat sekeluarga... Moga bahagia ke akhir hayat, Nana.:)

    ReplyDelete