Thursday, October 13, 2011

Luahan perasaanku! *Tetiba :P

Assalamualaikum semua!
Terima kasih ye untuk yang tak jemu jemu klik blog Nana untuk baca atau tengok blog Nana nie.. Harap semua pun terhibur.. Tentunya Nana sangat sangat la terharu bila sedikit sebanyak yang Nana kongsi kat sini dapat membuatkan orang gembira atau dapat membantu korang korang yang baca. Sekali lagi Nana ucapkan terima kasih! :')

Lebih kurang 8 hari lagi untuk Althea menyambut hari lahirnya yang pertama.. Wow!! Sekejap je rasa.. Eh, tak jugak la sekejap.. Tapi tak rasa pun setahun masa dah berjalan dari Althea lahir ke dunia ni.. Alhamdulillah syukur ke atas Allah swt yang telah kurniakan Nana dan MRB hadiah yang tak ternilai harganya.. Althea!

Pada Nana, menjadi ibu ni tak la semudah yang di sangka, tetapi tak lah seteruk atau sesusah mana pun.. Priority tentunya dah berubah dalam hidup Nana ni.. Apa yang penting? Kerjasama.... Bukan... Tu bukan apa yang Nana nak cakap.. :p Apa yang penting skang ni, apa yang Nana lakukan semua untuk kepentingan Althea.. Contoh kalau dulu nak beli handbag ke, kasut ke, tak pernah pikir.. Nak je, beli.. Skang, pikir 8 juta kali.. Satu sebab dah tak keje tetap (sebab Nana nak jaga Althea sendiri), so kena lah berjimat, huhuhu.. lagi satu, kalau nak beli pape barang untuk diri sendiri, selalu pikir, "baik aku beli toys for Althea, atau diaper dia atau kasut dia.." Macam tu lah skang.. Dulu tak pernah terfikir pun yang Nana akan lalui semua ni.. Tapi Nana tak pernah merungut pun.. :) Nana enjoy je melalui frasa menjadi ibu ni..

Alhamdulillah juga Nana ada MRB yang sangat memahami dan banyak membantu Nana dan pelbagai benda.. Skang kalau nak beli barang macam baju ke kasut ke apa ke untuk diri Nana, MRB yang akan offer untuk belikan.. Baikkan dia..? =) Huhuhuhu.. Kadang kadang di buat tak tahu jugak.. Hahahaha.. Kalau apa yang Nana nak tu agak melampaui kemampuan dia.. Hahahaha.. Tapi Nana tau dia akan belikan apa je yang Nana nak kalau dia mampu dan Nana tau dia sayang Nana.. :') Love u baby..

Nana rasa zaman membeli secara mambabi buta (amik ko ayat.. :P) ni dah lepas kot.. Been there done that bak kata omputih.. Kalau lah korang tertanya tanya (kalau tak tertanya tanya pun tak pe.. Nak bagi tau ni.. :P) apa yang Nana nak beli skang ni..? Tak de.. Tak de apa dah.. Nana rasa hidup Nana dah cukup serba serbi.. Tak la riak kata semua dah ada, tapi sekadar cukup pakai, makan, alhamdulillah.. Kalau dulu nak beli phone la, nak tukar kete la, nak beli handbag la, kasut yg 6 inci.. Semua alhamdulillah Nana dan merasa dan dah dapat beli dulu.. So tak de apa dah.. Kepuasaan untuk diri Nana sekarang adalah spend time ngan MRB dan Althea dan famili Nana.. Abah, mak, Jaja, Didi,Yeye dan Ucu.. Famili tu penting.. Kan?

Tapi mungkin ni jauh dilubuk hati Nana, kalau kaya nanti, Nana nak ada sepasang kasut Louboutin nude colour.. Tu je la skang ni.. Tu je.. Tapi kalau xde pun tak pe.. Nana bersyukur ngan apa yang Nana ade skang.. Kalau cakap pasal kasut, Nana memang hantu kasut! Hahahaahha.. Nothing less than 5 inch Nana tak pakai k.. Hahaha.. Kalau rendah, Nana akan pakai flats atau slip on, kalau ade heels, mesti 5 inci.. Kalau tak, Nana tak suka.. 4 inci boleh gak la.. Tapi tak sgt la.. 2 atau 3 inci memang tak leh! Hahaahaha.. Nanti la Nana buat entry pasal kasut je la.. Suke tak?

Oklah, tu je setakat ni.. Tu macam Althea nak terjaga dah tu.. Till then.. Muuaahhh!

Eh, eye-candy untuk semua, video Althea bila kuar jalan jalan kat luar umah!

video

p/s : Sila la bagi cadangan or request nak Nana update pasal apa k. :)

30 comments:

  1. kasut, hand bag, perfume... hehe share la collection yg nana ada ;)

    ReplyDelete
  2. weee samela kita nana,since bergelar ibu nie segalanya lebihkn dan didulukan buat anak :) anyway suke tgk hidup nana yg bahagia sgt2 skang nie :) Luv u nana (peminat dari AF lagi) hehe

    ReplyDelete
  3. request nak suh nana nyanyi lagu apa2, stuju tak kawan2 :D

    ReplyDelete
  4. best je baca blog nana ni...ase mcm dekat je dgn nana..hehehe...
    ape kata k.nana buat entry pasal handbag & shoes collection ke...ok gak kan..heheheh

    ReplyDelete
  5. setuju la nana..bila dah jadik ibu apa pun untuk kita dah ketepikan..maksudnya priority tu untuk anak-anak kan..boleh share pasal family nana tak? kenalkan sorang2 dan diaorang buat apa sekarang ni..

    ReplyDelete
  6. nana nnt nana buat entry pasal koleksi kasut nana ok. post gambar2 kasut nana. teringin nak tahu :)

    ReplyDelete
  7. Betul2, keutamaan bertukar daripada diri sendiri kepada Althea sekarang kannnn!happy besday in advanced Althea....muahzzz

    ReplyDelete
  8. yay!!8day to go b4 Althea genap setahun :)

    mmg bnyak yg berubah kn nana after kahwin n ada anak..tp smua tu adalh pengorbanan..

    nana,bolh tak update psal fashion?bju/jeans/dress apa yg ada dlm wardrobe nana?or cara yg btul nak dress up?

    ReplyDelete
  9. rasanya kan mana² ibu pun akan pikirkan anak dulu .. zaman nak menghabiskan duit untuk diri sendiri dah kena bye-bye .. tp kalau ada extra duit, apa salahnya kan terlebih skit kan utk kita .. hehehe ..
    apa pun, sangat suka tengok happy couple mcm nana ni .. sungguh bertuah nana bertemu jodoh dgn MRB yg penyayang itu .. kata org, muka seiras itu bagus .. dan begitulah doa kakak utk nana sekeluarga .. :)

    xoxo

    ReplyDelete
  10. nana wat la entry pasal shoes collection nana !! msti best sbb tgk kasut yg cantik2.. sy suke kasut nana... :)

    ReplyDelete
  11. wt entry psl shoes collection...mmg suke kst ni..huhu..

    btw ape mksd name althea yer?

    ReplyDelete
  12. nana...update la psl koleksi baju2,make-up2, kasut2 yg nana ade..mst bes n havoc gitu...hehehehe..happy wit u n ur family <3..xoxoxo

    ReplyDelete
  13. Nana, sorry la Kak wiz ni nyibuks jer, but I think your peminat also have grown with you and most have babies already. Maybe you can write about how you take care of your lil girl, the food you prepare, the routine of taking care of her, her likes and dislikes. Mesti semua orang nak ikut cara Nana.

    Ok Nana, take care till next delievery k.

    ReplyDelete
  14. setuju...mummy I pun selalu kn utama kan anak2 dulu until we are working now. ternyata kasihnya seorang ibu..

    ReplyDelete
  15. layout/background lama lagi better la nana. ni sakit mata nak baca :(


    lari topik :p

    ReplyDelete
  16. baca blog nana nih rasa cam nana tgh bercakap ngan kami pulak.. hehe sgt suka okay! :)

    ReplyDelete
  17. ade part touching gak!!!luahan seorang ibu n isteri.anyway memang respect la kak nana sanggup tggalkan fulltime job jst bec of children!!!tak ramai org leh wat mcm tu!!pengorbanan 2!!kak nana memang best,n saya paling tertarik cara kak nana jg baby,so well experience!!wlupun muda,terror!!boleh jd contoh!!kak nana nanti wat la entri pasal bilik lil althea,nk tgk cam ner bilik sweet lil althea!!

    ReplyDelete
  18. salam nana, sy silent reader awk, kita sebaya awk thn 1983 kan, just nk tau why da tak kje aritu ade dgar nana kt hot fm siap kena panggilan hangit lg he3 ingat da kje hot fm sbb nk jga Althea ye awk x kje dh,nak tanye Althea masih fully bf ke, kongsila citer cmne awk fully bf althea wpun kje sbb sy pn fully bf baby jge ;D bye~~

    ReplyDelete
  19. Kak wiz : dah ade dah Nana update pasal Althea nye routine.. Hehehe.. But maybe tak lengkap sangat.. Akan di usahakan.. :)

    ReplyDelete
  20. De"Nurul : tak paham nape sakit mata sebab kan background putih.. yang tepi2 je yg kaler kaler kan?? kira tulisan semua atas background putih..

    Yang lain sakit mata juga ke?

    ReplyDelete
  21. hee , biasalahkan bila dh menjadi ibu semua akan penting kan anak2 dari diri sendiri. hee.

    alalal althea comel je berjalan dkt luar rumah hehe.

    ReplyDelete
  22. i pun rasa nak tengok collection brg2 althea and bilik tido althea.

    ReplyDelete
  23. best baca blog Nana. I love you. I nak request nana bagitahu supplement apa yang Nana makan everyday dari belom kawen sampai skarang ;)

    ReplyDelete
  24. Family come first kan? Kami sentiasa mendoakan kebahagiaan kak Nana sekeluarga :)

    ReplyDelete
  25. yea.. quiet true. i don't have kids yet since i'm only 20 and still studying here in college. but from what i see on my mum, she is and do put the priority on us, her children. she always sacrifice her fun and enjoyment to get or to have nice thing on the children. so, yeah.. being a mum is challenging but only a mother knows the other mother's feeling. :)

    p/s: follow u on twitter too. @GwenVelora :) :)

    ReplyDelete
  26. kak nana, saya nk tgok rumah akak..bg la tunjuk sket...=)

    ReplyDelete
  27. hi nana...ur sooo right..mmg kan,pasl kite da xheran ekkk...npk baju yg cantik2 pon mcm da xheran..tpi npi baju bdak2 yg mcm exited terlebih..nk borong sume...heheheeee...

    nana...nanti free2 nti nana share kan blog/ape2 reference yg nana bace utk nana jdikan bahan rujukan for urself or for ur lil darling bole ehhh...tq...

    ReplyDelete
  28. suke bace entry nana ni! coz saya pn same! da ade anak ni, mmg anak da top priority!! nnt nana leh share lg bout being a mum :)

    ReplyDelete