Monday, October 10, 2011

Mild Fever.. :(

Assalamualaikum semua!
Apa kabar ye? Harap semua pun sihat sihat.. Sekarang ni dengan cuaca yang tak menentu, senang untuk kita dapat demam, selsema dan sebagainya..

Semalam Althea dan Nana tiba tiba kena flu dalam tengahari tu.. Nana cepat cepat makan ubat, petang tu dah ok.. Althea pun Nana bagi ubat, nampak macam ok..

So semalam Moots dan Vanessa finally disatukan dalam majlis perkahwinan mengikut adat istiadat india yang baru pertama kali Nana tengok.. Lain betul caranya dan majlis berlangsung dengan penuh tradisi.. Althea dok berjalan jalan dalam dewan tu dan MRB jaga dia.. Tetiba MRB kata kena balik sebab Althea dah nampak macam letih.. Majlis lom start lagi pun.. Tak pe la.. Nana ingat Althea ngantuk sebab dah kul 8 masa tu.. Bila Nana angkat je Althea, rasa badan dia panas.. Aduuhhh.. Risau.. Sebab Althea tak pernah demam sebelum ni.. Terus gi klinik.. Dalam kete Althea tido dan Nana sempat bagi dia susu.. Sib baik dia nak minum.. Sebab ingat nak terus bagi ubat nanti bila balik dari klinik...

Sampai kat klinik doktor cakap memang ade demam, tapi tak teruk la.. Dah amik ubat, terus balik.. Althea leh sambung memain plak.. Kuat sungguh Althea.. Orang kata demam nak tumbuh gigi, tp Nana tak rasa sebab tu sebab dia kena flu dulu kan? Anyways, malam tu dia tido berpeluh dah badan dia dan bangun pagi tadi dia ceria je walaupun badan ade panas sikit.. Ni lincah je memain dalam playpen.. Dan bagi ubat dia pagi ni, tapi ni tak tahu nak mandikan ke, nak lap je badan dia.. Tapi sebab dia dah berpeluh gak pagi ni takut dia tak selesa plak kan..?

Ni Althea tengah main dalam playpen dia tu yang Nana update blog ni.. Harap harap Althea akan ok.. :)

Oklah, ade video sempat Nana amik masa wedding semalam.. Sebab Nana dok jauh, tak bape clear sangat la acara tu..

video
Ni masa Moots masuk ke dalam dewan.. Vince jadi pengapit tu.. Huhuhuhu..

video
Ni plak masa Vanessa masuk..


p/s : Ade yang tanye Nana nape tak update blog dah 2 hari.. Haaa.. Nana hanya update blog setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad k.. :) Mekasih sebab hari hari baca tau!! Nantikan #contestblogNana yg kedua! Kalau ade masa, baca la entry yg lepas lepas.. ;)

9 comments:

  1. vanessa kakak vince ker yg kawen tu nana

    ReplyDelete
  2. wah...congrates Moots dan Vanessa..! ;)
    a'ar skrg ni mmg musim demam la k.nana..
    sya pon dmam gak ni..huhu
    so, take care eh, Althea too..;)

    ReplyDelete
  3. nana..mase my doter demam..doc advice...
    -pakaikn baju yg paling nipis,kalau pampes je pon ok..jgn tebal2...biar haba kluar..
    -mandikn pkai air sejuk pon ok..
    **like me,aritu suhu da 39..lap dgn air sejuk(campur ais)..lap2 kan badan die...cpat je dmam die ok...

    get well soon to Althea.. :)

    ReplyDelete
  4. klu demam elok mandikan....selalu mandikan pun elok. btul, pakaikan baju nipis. mandikan dr bawah kaki naik ke atas. biar panas 2 kuar.

    althea kuat...cpt sihat....

    ReplyDelete
  5. thanks guys.. ni dia dah ok skit.. badan dah tak panas.. suhu badan dia dah turun dah.. alhamdulillah..

    yes normi, kakak vince..

    ReplyDelete
  6. Althea kuat mcm mummy dia and mcm kak nurul dia ni.
    Jap. kak ke? hehe.

    Apa-apa pun u guys take care ok..

    :)

    ReplyDelete
  7. kesian busyuk nana demam ye..tp bdn Althea kuatkan..even demam pn but still active..cayalah! klu ieza demam dh lembik dh..huhu

    btw, nana ieza ada good news for ehem2 brown n black tu! check inbox nana k..hehe ;)

    ReplyDelete
  8. testing! testing! tukar nama, hehe ..

    bkn apa tkut nana x cam ieza..hehe :)

    ReplyDelete
  9. nana, diorang kahwin ikut tradisi indian betul2 ke? wow! congrats to them.. bukan ape, sekarang ni ramai yang kahwin x ikut tradisi btul2 kan? suke sgt nak ambik short cut! hahah...

    btw, memang dlam the indian tradition lakan sister kpd pengantin lelaki and brother kepada pengantin pompuan yang akan jadi pengapit... hehe

    ReplyDelete