Sunday, September 18, 2011

Screaming Althea!

Haaaaa... Ramai gak yang request Nana update pasal Althea.. Suke eh..? :P Ok, hari ni Nana nak share rutin Althea seharian..

Isnin sampai Ahad kecuali hari Selasa :

8/9pagi -  Biasanya Althea akan bangun.. Time ni kitaorang akan golek golek atas katil.. Huhuhu.. Best!!

9/10pagi - Memain ngan dia sambil tunggu waktu nak mandi.. Biasanya mandi dalam kul 10 pagi..

10.30/11pagi - Makan time!!! Biasanya Nana akan bagi Althea cereal (Cerelac) or oats with prune or puree.. Pernah buat bubur utk dia, tapi dia tak suka..

11.30/12.30tghari - Althea tengok TV or main main dan nap lepas tu dalam sejam ke dua jam..

1.30/2.30ptg - bangun dari nap dan main lagi.. Bagi dia susu..

3/4ptg - maybe akan nap lagi.. Sekejap..

5/6ptg - Bangun dari nap, makan dan mandi.. Relax tengok TV, main main lagi..

8/9mlm - Sleeping time! Bagi Althea susu masa dia nak tido dalam 8 oz..

So sebelah malam Althea akan bangun setiap 6 jam untuk susu dan akan sambung tido balik... Tak pernah bangun tengah malam lagi setakat ni..

Hari Selasa lain skit sebab Althea ade class kat Tweedlewink.. Right brain education.. Leh usha kat Tweedlewink k.. Her class starts at 1.30pm.. Sejam je.. Biasanya lepas balik dari class, Althea akan nap..  Tak lari sangat la jadual dia..

Tapi yang Nana tulis tu roughly je.. Kadang kadang kalau dia bangun lambat atau ade kuar jenjalan atau balik kampung ke lain la skit jadualnya.. Apa pun, Althea ni tak susah sangat nak jaga.. Yang penting cukup tidur dan makan, dia akan ok! Kalau bawak berjalan pun senang, asal ade susu dia, stroller, kautim! ;)

Oklah, tu la sedikit sebanyak! Nana akhiri entry kali ni dengan video Althea.. Tak sabar le tu! :P

video



p/s : Masih memikirkan nak update apa esok! hmmm...

14 comments:

  1. siyes..comel..hehehe

    rasa nak cubit je pipi dia..
    kak,tolong cubitkan pipi dia tuk genk ya..hehehe..

    senang-senag jenguklah blog genk..

    www.genkcorner.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. esok tulis pasal kenangan dan pengalaman masuk AF1 boleh tak.. :)

    ReplyDelete
  3. starry : boleh, tapi tak de gambar la.. nak?

    ReplyDelete
  4. si comel altheaaaa!!! :)

    starry, betul tuh. sokong jugak.

    sis, mgkin boleh letak video kat youtube. ;) taip je Nana AF1, mesti kuar lagu-lagu yg sis nyanyi dulu. memori dgn cg siti hajar pun adaaa! :)

    ReplyDelete
  5. hmm.. cam boring je letak yg org boleh cari sendiri.. baik blog benda yg tak de lagi kan?

    ReplyDelete
  6. ehehe. :) betul jugak tuh sis. ;)
    tak kisah la sis nak update apa, kitorang baca punya. insya-ALLAH. ;)

    ReplyDelete
  7. Althea dduk bersimpuh lh..tomei..

    ReplyDelete
  8. Althea says: i want to be like mummy... hehehe...
    seriously, sangattttttt cute.. ntah apa la baby girl tu geramkn.. hehe...
    kak nana, apa kata tulis psl mcm mna kak nana n Fafau ble jd bestfriend.. kan??? nak tau sgt2 ne.. plissssssssssss!!!:)

    ReplyDelete
  9. CikkumbangJingga : dah tulis la.. ce selak blog pasal faranana..

    ReplyDelete
  10. haha.. video althea tuh kemain menjerit je...
    Duk praktis vokal depan cermin kut tuh??
    hihi

    ReplyDelete
  11. nana bagik althea susu formula ke susu badan?kalau susu formula brand pe?

    ReplyDelete