Wednesday, September 21, 2011

Althea Raqeem Brian

Assalamualaikum semua!!
Dah 2 hari Nana tak update blog.. Isk.. Tak sempat, semalam ade Althea nye class, hari ni plak Nana kuar gi beli barang, so ni baru ade masa nak mengarang.. Althea pun dah tido ni, so senang skit nak update..

Nana tengah cari cari gambar atau video untuk Nana update blog ni, tetiba jumpa video Althea masa dia berumur seminggu je! Heheehhehe.. Rasa nak nangis pun ada bila tengok video ni.. Sebab teringat masa tu.. Tak sangka sekejap je masa berlalu... Hari ni genap Althea 11 bulan..

Jom kita tengok video Althea masa berumur 7 hari..

video
Masa tu dia nak tido jeee.. Skang? Berjaga je.. Hehehe.. Tapi Alhamdulillah, Althea mesti akan tidur gak belah siang at least sekali.. :)


Apa yang Althea dah boleh buat sekarang setelah berumur 11 bulan? Berjalan!!! Haaa.. Mak Nana cakap, Nana boleh berjalan pun dalam 10/11 bulan.. Althea pun sama.. Kira Althea betul betul boleh jalan, tapi perlahan pada 16 September hari tu.. Since then, dia akan tawaf depan TV ni.. Tak leh dok diam.. Pusing je.. Hehehehe.. Baru pandai jalan lah katakan..

Since Nana tak update 2 hari kan blog ni, Nana letak lagi 2 video... Sayang Nana tak? :P Jom tengok Althea jalan..

video
Ni masa bebetul dia leh jalan.. 16hb September..

video
Ni plak 17hb September masa tengok konsert Suara Kami.. :D


Alhamdulillah tak susah jaga Althea.. Next month Althea dah setahun.. Haisshhh.. Sekejap je rasa.. Tak sabar.. Nana ingat nak buat party kecil kecilan untuk Althea nanti.. Insyaallah ye my lil baby.. Mummy tanye daddy dulu k.. :)


Last but not least, gambar tadi yang Nana amik masa kat Gardens Midvalley.. Althea nak berjalan je.. Aiyyooooo..


Kemain lagi dia.. Macam dah terer beno berjalan.. Ahakss..


Mekasih sebab sudi baca ye.. :)

p/s : Kalau korang suka baca blog Nana ni, sudi sudi kongsi blog Nana ngan kawan kawan korang k.. Kalau ramai yang baca, lagi ramai yg kenal Nana, so Nana harap tak de la orang dengar cite pasal Nana dari orang lain kan? Pape pun, mekasih! :)

15 comments:

  1. besh kan dapat tgk anak berjalan depan mata,.. haisshh !!! YY jugak yg x kawin lagi,.. hihihihi

    ReplyDelete
  2. wahh! althea dh smgt nk berjalan ni hihihi. geram la tgk althea ni.

    ReplyDelete
  3. Cute je tgk Althea. Kak Nana, nak tanya. Tak apa ke baby dekat sangat dengan TV. tak beri kesan pd matanya? tgk mcm Althea kerap dekat TV.

    ReplyDelete
  4. love to read akk nye blog...since u start blogging...huhuu...wah...xtau bla leh jmpa akk lg...dlu jmpa msa akk br lps AF n akk dtg tganu...that time, akk men go kart... n i got ur signature at my novel!

    ReplyDelete
  5. patut lah dah lama tak update. ;)
    cepat je althea dah nak setahun. dah cepat bjalan plak tuh. ;)

    ReplyDelete
  6. cepatnye althea berjalan.. pasni bertambah kurus la nana kne kejar thea pulakkan..

    ReplyDelete
  7. yeeaaa..althea dh pndai tawaf kawasan laa..hehe.. so0 comey tw baby nie.. sis nana uplot bebyak gi k..hihi

    ReplyDelete
  8. eee..geram tgk althea jalan...tergedek2...,
    sy skrg mmg suka bca blog sis nana..walaupun biase silent reader jer...tp hari nie, nk jgk komen sbb geram tgk si tecit jalan...hihihihi..

    ReplyDelete
  9. thea baru dapat kaki memang kemaruk. ligat la tu kesana kemari ;)

    ReplyDelete
  10. itu la pasal kan? baru dapat kaki.. Hehehehe..

    ReplyDelete
  11. Thea dah jalan...Waaaahh..:) msti jalan2 ja 2.. heheheee

    ReplyDelete
  12. bila si kecik dah dapat kaki, habislah si mommy ni mula memanjangkan langkah seribu .. semakin kurus lah si mommy ni .. :p

    ReplyDelete
  13. hai ai always bc ur belog..happy aa dpt jaga anak smp skrg ni kan? same wit me ..mmg mencabar minda n emosi kan kan?? anyway..pls folo my belog gak ok?? http://cahayakuzahra.blogspot.com...happy reading!

    ReplyDelete
  14. dear kak Nana, suke bace blog akak, sy follower abru blog akak, kalo akak sudi, blh la jenguk blog saye, kite share cite psl anak-anak ;) anak saya tua sebulan sr althea yg cumil :)

    ReplyDelete