Wednesday, December 07, 2011

Trip To Melbourne 29/11-4/12 2011

Assalamualaikum semua..
Firstly ampun maaf dipinta sebab lama betul Nana tak update kali ni ye? Teramatlah busynya.. Nak buat macam mana kan? Malas pun ade jugak.. Hehehehehe..

Ok, lah.. Hari tu 29hb November, Nana, MRB dan Althea pergi bercuti ke Melbourne Australia.. Sebenarnya trip ni dirancang dalam 4-5 bulan yang lepas.. Sebab MRB nak gi tengok band Foo Fighters yang dia minat sangat tu.. Nana pun kata nak ikut.. Memula ingat nak tinggalkan Althea kat mak, tapi Nana plak tak sampai hati.. Nana plak tak leh tido nanti teringatkan Althea.. So, bawak jugak la.. Tapi Nana tak dapat lah pergi konsert tu sebab Althea mana lah boleh bawak masuk kan? Tak be la.. Win some lose some omputih cakap..

Memandangan perjalanan mengambil masa 8 jam.. Lama wooooooo.. So kira sehari tu kira dlm flight je la.. Cut story short, jom tengok gambar.. Nana cerita la sikit sikit along the way tu k..


Day 1 :


29 NOVEMBER 2011 (SELASA) - PERJALANAN BERMULA KL - MELBOURNE

Flight kul 10 malam.. Bagus la sebab Althea tido sepanjang perjalanan.. Alhamdulillah.. Susah gak kalau dia jaga sebab apa je nak buat dalam flight tu kan..? FYI, Melbourne cepat 3 jam dari Malaysia..

Haaa.. Senang.. Dah tidokan dia, Nana letak dalam bassinet..

Nyenyak betul tido dalam tu walaupun sempit sikit..

Berpusing pusing bagai ok.. :)

Banyak gak seat kosong, so pindah randah la MRB.. 

Dah pagi dah pun...

Excuse my face.. Muka baru bangun tido.. Hahahaha..

Day 2 :
30 NOVEMBER 2011 (RABU) - CHECK IN KAT CITIGATE FLINDERS STREET MELBOURNE
Tu TV dalam bilik siap letak nama.. Tapi nama Abah.. Hehehe..

Althea apa lagi.. Jumpa lampu.. Seronok main tarik2 suis tu..

Suke gambar ni.. :)

Seronok ye...?

Ye.. Nana sibuk tengok phone roaming ke tak.. Hehehe.. Althea masih ngan lampu.. MRB,  amik gambar.. :)

Sebab sampai hotel dalam pukul 10 pagi gitu, siap siap, mandi dan terus keluar.. Sejuk laaa.. Nana tak berapa suka cuaca sejuk.. dalam 15'C..

2 beranak ni posing ngan patung patung..

Sampai balik hotel, lepak.. Penat tul dia..  :D


Day 3 :
1 DISEMBER 2011 (KHAMIS) - SHOPPING/JALAN-JALAN


Althea dah ready..
Terus nak keluar tu..

Xmas kan dah dekat so kat mall dia (MYER) ade decoration untuk xmas.. Siap gerak2 n ada lagu.. Althea suka lah kalau ade lagu tu kan? :)

Althea gigih menari kat situ.. Tak nak bergerak..  Serious.. tak nak gerak..

Tengok Althea, sangat focus.. Hehehe..

Ada kawan.. Hehehe..

Walau bertukar orang yang datang tengok, Althea tetap teguh di situ..

Tu dia tengah menari tu.. Tak caya..? Tengok ni..
video

Tetap utuh ye..



Lepas penat menari, letak kat stroller, tidooo..


Masa tengah lepak kat park tu ade org bawak anjing, besar gilerrr.. Dah macam bear..

Sempat laa.. 

Pastu gi kat Melbourne Central, gi beli kasut baru untul Althea.. Cute kan? Vans Yo Gabba Gabba!

Dia pun nak pilih baju.. Huhuhu..

Ni nak balik hotel dah.. Penat jalan..


Baru sama ngan daddy, Vans..


Sampai je bilik, tido lagi.. Hehehe.. Althea memang suke sejuk, so dia senang tido..

Geram je...

Lepas bangun tu, mandikan.. Lite lite je mandi sebab sejuk.. Lepak ngan daddy..

Pinky (rabbit tu) tak dilepasnya..




Ok, masa untuk lepak lepak dan tido..

Day 4 :
2 DISEMBER 2011 (JUMAAT) - SHOPPING/JALAN-JALAN/CONCERT DAY 1


Althea dah siap.. Tunggu mummy siap plak..

Althea excited sbb nampak byk burung..

Sambil kejar burung sambil jerit2..












Tak tahu mana satu nak kejar.. Althea tak takut pun..



Lepas penat kejar burung kitaorang jalan jalan shopping pastu balik hotel sebab MRB dah rehat dulu sebelum gi konsert Foo Fighters tu..


Day 5 :
3 DISEMBER 2011 (SABTU) - SAMA JE AKTIVITI.. HUHUHU..


Hari ni paling tak banyak gambar.. Sebab dah malas kot.. Huhuhu.. Haa.. Tu Mickey Mouse daddy dia belikan.. Hamik.. Besauu!!
Penat ye Althea...
 Hari ni balik awal.. MRB ke konsert lagi.. Punyalah minat.. Dua kali pegi.. ;) Besoknya dah balik..


Last Day :
4 DISEMBER 2011 (AHAD) - FLIGHT PAGI.. SO BERTOLAK DARI HOTEL KUL 7 PAGI..


Althea ngan mummy muka ngantuk.. Hahaha..


Happy dia bila sampai airport.. 

Dah ngantuk balik.. Hehehhe..
Oklah, itu lah sahaja sedikit sebanyak yang dapat Nana kongsikan ngan korang semua.. Harap dapatlah mengubat rindu setelah sekian lama menanti blog Nana ye.. :P Rindu ke..? Tak kisah lah.. Yang penting happy ye..


p/s : Mekasih ye yang tak jemu jemu check blog Nana.. :')

38 comments:

  1. nice trip
    OMG dah mcm twin rupa nana ngan MRB ai tgk
    tang rambut obvious sgt ngeee

    ReplyDelete
  2. nana, saw u n ur famly dat day, dekat melbourne airport, same flight actually, hehe,1st time tengok nana , kecik je oranyer,heheh,

    ReplyDelete
  3. Best Tgk Althe Menari...So Cute...Langsung dia tak gerak tgk Patung2 tue..

    ReplyDelete
  4. Seronoknyaaaaaa...... Rasa nak pergi plak... hehehe... Nana, MRB & Althea pun sweeetttt sgt... :D

    ReplyDelete
  5. wah..best nyer g jalan2 yer althea..
    nasib dye tak meragam kan..hehehe..
    tapi trompet kat mulut tu tak tinggal kan..heehehe
    rindu??? sape yg ckp tak rindu...baru semalam tertanya2 mn ler g nana ni tak update2 blog..hahahaha...

    ReplyDelete
  6. wowowowowow! bestnya nana!

    sweet family ;)

    ReplyDelete
  7. nana memang kecik je,comel lote.jumpa nana masa nana baru kuar AF,masa tu saya reporter lagi.hehe.

    ReplyDelete
  8. comeinya nana potong rambut!!

    owh korang sangat cool..!!

    mak like a lot the very true!! :p

    ReplyDelete
  9. comelnye Thea nari...
    hahah tetiba Thea lak yg jd tumpuan kat situ tau...
    heheheh.....

    ReplyDelete
  10. COMEL ALTHEA MENARI...GERAM JEK KAN KLU TGOK BUDAK KECIK MENARI...

    ReplyDelete
  11. yelah muka korang sama... dh la rambut pun sama.. so sweet

    ReplyDelete
  12. of course la rindu kat nana..suka nengok gambar dan cute la bila althea menari..hehe

    ReplyDelete
  13. best nyeee ! sweet lah kak Nana with MRB ;) Althea chumil jea ;))

    ReplyDelete
  14. hari-hari buka blog nana nk tgk update ke tak.. hehehe!
    badan u cantek mcm anak dara.
    althea comey sgt!!

    ReplyDelete
  15. comelnya Althea dok menari tu tak hirau org sekeliling hhehe.

    ReplyDelete
  16. best nyer!!!!!!! :))

    patut la berhari2 daku menunggu akak update blog..rupa2 nya jalan2 :)

    hehe..

    ReplyDelete
  17. hahahaha ...kelakar sgt tgk althea menari dah mcm patung kat situ........

    ReplyDelete
  18. comelnya c comel tu menari!! geram rsnya nk cubit2 je pipi dia tu,hehe.alhamdulillah kebahagiaan nana n family.

    ReplyDelete
  19. nana cantik rambut kak nana..boleh ape name style rambut ni kak

    ReplyDelete
  20. Like...like...like..Nana + MRB + Althea...heheheh

    ReplyDelete
  21. comey betul tgk dia gedik2 menari ahaha...

    ReplyDelete
  22. lmee tggu bru dpt bce.. althea comel!

    ReplyDelete
  23. Althea makin comel la kak nana... :)

    ReplyDelete
  24. nana....
    seriously Althea cute gile menari :)
    x nak nganjak 2..comelll nyee..
    suke sgt..

    n miss sgt2 dgn blog nana... :)

    ReplyDelete
  25. Hi Nana, we would like to invite your for the launch of fashionistas.my the best fashion web store in Malaysia. Please drop your email to: info@fashionistas.my

    ReplyDelete
  26. wah bestnyerr...thanks kak nana sudi share byk gambo kat sini...memang puas dan terubat rindu..=)

    ReplyDelete
  27. althea comeiii ya amat ^^" gelak-2 tgk video die menari tuhh,, comeiiii nyeee lahaiiii ! yg penting kpala die tuhhh setempat jek tauuuu :) hehehehehe klakor tgk glagat die , org-2 kat situ pon msti tgk altea, bkn tgk patung kan ? huhuhuhu

    ReplyDelete
  28. Part Althea menari tu cute giler ;)))) ulang byk kali tgok video tu !

    ReplyDelete
  29. seronoknye g jln..patut la lama tak de bercuti rupanye..Althea jadi tumpuan kat sana..hebat lah dia..huhuhu..

    ReplyDelete
  30. hehe....sgt chomel Althea menari..haha..1 step je dia buat... :P

    ReplyDelete
  31. I was waiting for u to post your photos from the trip :)
    ooohhh si Althea yg sgt comel... age lebih kurang my youngest... pun sama pantang dgr lagu!
    nana, keep on posting ya, coz i for sure.. enjoy reading it!

    ReplyDelete
  32. Nana, macam mana nak request bassinet tu from airasia?

    ReplyDelete