Wednesday, December 14, 2011

Majlis Pernikahan dan Persandingan Ira dan Shazril

Assalamualaikum semua!
Nana kawan ngan Ira lama lah jugak, dekat nak 3 tahun rasanya.. Nana first time jumpa Ira masa hari Nana kahwin, si Fara bawak Ira dan adik Fara Nadeen ke Muar untuk majlis perkahwinan Nana tu.. Kiranya Nana kenal Ira melalui Fara..

Tapi nak dijadikan cerita, Ira bertugas di XFM lepas dia tamat praktikal kat HOTFM.. Dan sekarang dia bekerja sebagai penyampai radio di ERA pula.. :) Dipendekkan cerita, Nana ngan Ira ni kira rapat lah jugak.. Dan kawin lah adik aku sorang ni.. Majlis pernikahan dibuat pada hari Sabtu 10hb Disember kat rumah keluarga Ira di Kajang.. Simple yet sweet dan romantik.. Best!

Ni Althea, Mak dan Ira masa Ira siap make-up..

Me n the bride..

Me, Kak Madis, Ira dan Angah

Touch-up dulu..

Cute dan sangat gorgeous ye pelaminnya.. 

Tengah siap sedia nak diakad nikahkan..

Shazril yang cool je..

Ira yang excited!

Althea yang bz ngan ipad dia.. Sian dia sebab orang ramai dia tak leh nak jalan jalan.. So bagi dia ipad je la..

Nape muka camtu sayang..?

Cute!

Ok, jom tengok video masa akad nikah..
video

Selamat sudah...

Sekali lafaz sahaja dan Ira sudah milik Shazril.. Tahniah! Kakak syg kamu!

Apa lagi!!! Gambar la..

Agak gelap.. Tak letak flash plak..



Majlis ini sangat cantik dan sweet..!
Alhamdulillah tamat sudah majlis pernikahan.. Makanan ya ampun sedap sangat.. Yang paling tak leh lupa kuih bingka ubi.. Sampai balik rumah Nana teringat ingat.. Overall, majlis ini sempurna!

Ok, Keesokkan harinya pula adalah majlis persandingan yang telah diadakan di Wisma LJT di Taman Melawati.. Tapi sebelum tu, tengok video ni.. :D

video

Haaaaa.. Boleh tahan kan Althea..? Dia nak jugak naik pelamin tu.. Gambar gambar kat bawah sebagai buktinya.. :)





Band yang menghiburkan para tetamu pun sgt best.. Soothing je.. Sejuk telinga dengar.. 

Sesi menepung tawar.. Merenjis ye..


Adifashla dan Fara sebagai pengacara majlis.. Memang best n funny!

Me n me lil angel!

Dengan pengantin!

Lagi..

Fara ngan pengantin..

Ngan Mimi Azeera dan Lynn..
Itulah serba sedikit mengenai majis perkahwinan Ira yang sempat Nana coretkan.. Oh ya.. Masa majlis sanding tu dorang ade buat video pasal both of them la.. Nana nangis bercucuran airmata lah tengok.. Sangat sweet dan indah dan best... Nana sangat suke video itu.. 

To Ira and Shazril, semoga berbahagia selalu, ingat dalam setiap perhubungan, komunikasi itu penting.. Tolak ansur dan hormat antara satu sama lain.. Kakak loves u..

p/s : Cepat bagi idea nak soh update pasal ape.. Nanti tak tau nak tulis ape.. hehehehe.. Thank u in advance! xoxo

18 comments:

  1. nak tau barang2 makeup nana,brand ape,kak nana makeup cantik,buat lar 1 entry k =D

    ReplyDelete
  2. cantik...so sweet...
    althea plak comel jer..hehehe
    suka tgk k.nana pakai baju kebaya camtu..sweet & cute

    ReplyDelete
  3. nak tau makanan jenis apa/menu yg nana masak untuk Althea dari pagi smpi la menu untuk dinner

    ReplyDelete
  4. nice n cute.tp nape nana kurus sgt.kalo berisi nampak cantik sket

    ReplyDelete
  5. pengantin sweet n k.na pon sweet berbju kebaya biru.

    -update aktiviti hujung minggu -hobi yg k.nana minat

    ReplyDelete
  6. Ohh ira!
    Pernah dgr dia onair masa dkt XFM dolu!

    Selamat pengantin baru untuk Ira! ;)

    Rambut nana style habisss! ♥ it

    ReplyDelete
  7. congratulations to sis Ira ... Sis, ur hair very the stylo la .... smart!

    ReplyDelete
  8. too kak ira selamat pengatin baru ..kak nana kat mana nak tengok video pasal both of them kak ira n suami dia tu erk?? nak sangat tengok .. tolong share boleh? ehee

    ReplyDelete
  9. bila agaknya kak fara fauzana tu nak kawen ye..

    ReplyDelete
  10. idea utk kak nana.. buat cooking tutorial.. tgk Fussili Lamb dan bruchetta kaka mcm sedaaap.. :)

    ReplyDelete
  11. Nana citer sket pasal pengalaman nana dgn fesyen designer malaysia nie, ada x dorg pernah bg nana baju yg nana rasa xharus nana pakai.. tq :)

    ReplyDelete
  12. Ira..1 batch dgn sy..tp klu tnye dia mst x kenal sy sbb sy low profile je..lg pun, dia broadcast, sy student advert..hehe..ape2 pun Selamat Pengantin Baru!! :) cita2 Nana drpd dulu smpai skrg mmg nk jd DJ ke? if not, citer sket..hehe

    ReplyDelete
  13. Akak, share la akak makan suplement ape.. :)

    ReplyDelete
  14. Cik Rara : http://vimeo.com/33487030 video ira&shzrl

    ReplyDelete
  15. Rina : xde sebarang supplement..

    purpleryna : hmm.. rasanya tak sesuai kot..

    dewisarminah : akan dipikirkan..

    oshinz : bila dah tiba jodohnya..

    ReplyDelete
  16. akak, nk tgk pic kawin akak lak :)

    ReplyDelete
  17. nana cute buat rambut camtuh..btw kak madis tu keje rhb mv kan? selalu tgk dia sbb dia cute

    ReplyDelete
  18. nana..wat entry cara you improve english. buku2 yg you baca. sbnrnye saya penah bce entry nana pasal ni dlm blog era dlu tp da xde kan blog tu. so nk baca lg. buku2 yg nana rekomen aritu leh cite lg...hehehe :)

    ReplyDelete