Tuesday, May 31, 2011

HOLIDAY!! Tanjung Rhu Resort!

Assalamualaikum semua!
Lama ek tunggu Nana update blog..? Gitu la.. Lembab skit.. Hehehe..  Walaupun dok rumah skang, tapi lagi sibuk dari masa bekerja dulu.. Hehehe.. Sebelum Nana cite pasal cuti ni, just nak share ngan korang semua.. Insyaallah Nana akan nyani balik.. Haaaaaa.. Lagu tu dah siap lama, just Nana lom rekod vocal je.. Sebab masa nak rekod tu Nana dapat tahu yang Nana pregnant.. Tu yang tertangguh.. Tengokla, kalau ade rezeki, sempat la Nana rekod lagu tu nanti k.. ;)

Ok, bersambung cite pasal holiday hari tu ok... Nana, MRB ngan Althea bercuti ke Langkawi pada 23hb Mei sampai 27hb dan kitaorang stay kat Tanjung Rhu Resort! Best betul tempat tu.. Langkawi cantik sangat! BTW, masa kitaorang pegi tu, resort tu tak penuh pun, so tak ramai orang.. Hehehe.. Best!

Hari PERTAMA
Ni baru check-in lepak tgk TV sebab Althea penat.. Hehehe..

Lepak ngan daddy pulerr..

Melepak 3 orang.. Tu pakai timer.. Tu yg jauh skit gambarnye.. Hehehe..

Pastu Althea dah tido lepas tgk TV, mummy n daddy chill kat balcony, sembang2.. Pastu Althea bgn gi swimming, n dia tido balik pastu.. Penat swim..

Lepas Althea bangun, pegi early dinner kat resort tu jugak.. :)

Ni masa tengah tunggu makanan.. 
  Tamat la hari pertama.. Lepas dinner, relax kat dalam bilik je.. :)


Hari KEDUA
Pepagi lagi Althea dah bangun sebab semlmnya dia tido awal.. Tu yg gi breakfast! Ni gambar lepas breakfast!

Lepas dah breakfast, lepak2 jap dan gi pantai kejap sebab daddynya nak mandi laut.. Mummy n Althea lepak je la tepi laut!

Sambil menunggu MRB siap mandi laut.. Lawakan langit? :)
 Lepas dah siap MRB mandi laut, kitaorang decide nak pegi pekan Kuah, beli barang barang makan.. Macam jajan sebab lepak2 best la mkn jajan ni kan? Huhuhuhu.. Tak la jauh sangat dari rewsort tu. Dalam 20 minit.. :)

Lepas dah shopping jajan dan chocolate, gi kat Dataran Langkawi ni.. Tengok Helang besar.. :)

Posing je la keje.. :p

Family photo..


 Lepas amik amik gambar tu, kitaorang gi makan seafood kat Bamboo Seafood dekat2 ngan dataran tu jugak.. Pastu balik n lepak kat resort je.. :)

Hari KETIGA

Hari ketiga adalah hari bermalas malas dalam bilik.. Petang baru kuar masa nak gi dinner.. Biasanya kitaorang akan makan awal sebab si kecik tu suka tido awal.. Tak nak dia meragam kan? Hehehe..

Sebelum gi makan, gi posing tepi pantai dulu.. :)

Ngan daddy.. 

Seronok dia tengok laut.. :)

Sibuk nak amik kamera.. Hehehe..

Curi topi mummy lagi.. :P

Ngan mummy plak.. :)

Love this pica! Beg tu beg barang2 Althea.. Mengangkut je la kesana kemari.. :D

Masa tunggu makanan.. Makan kat tepi pantai.. Best!

Comel muka Althea. Si Barney sibuk kat belakang..

Thea plak posing..

 Lepas dinner, macam biasa, lepak je kat bilik.. Sambil makan chocolate yg dibeli.. :D

Hari KEEMPAT

Hari keempat bawak Althea gi swimming.. Tapi xde la gambarnye sebab tak bawak kamera.. Tinggal dalam bilik.. Hehehe.. Kali kedua masuk pool, Althea dah ok dah.. :)

Good morning Althea!

Suke amik gambar dia masa baru bgn tido.. :)
 Lepas dah bgn tido, gi swimming, pastu petang2 skit, gi pantai lagi.. :)

OTW nak gi late lunch. :)

Sempat lagi amik gambar sebelum makan.. Ni letak kamera atas stroller Althea.. Senget skit gambar dia.. Huhuhu..

Althea n Me!
 Macam biasa la, lepas makan kitaorang lepak dlm bilik je.. :)

Ni Althea lepas bgn tido dari nap dia.. :)

Apa lagi, posing lagi..

Dan lagi...
 Tak dinner kat luar, order room servis.. Mmg kalau holiday kitaorang byk habiskan kt dalam bilik je.. :)

Hari KELIMA
Althea bgn dulu.. Hehehe..

 Hari kelima xde sgt aktiviti sebab nak balik dah...

Ni Althea dah ready nak check-out..

Althea sedih nak balik dah..

Lepas dah siap2 kemas, masa untuk pulang.. Pape pun holiday memang best.. terima kasih kepada semua staff2 tanjung rhu yg sgt peramah!


Important :
  • Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; Nana Mahazan.
  • Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Nana Mahazan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
  • Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Nana Mahazan.

17 comments:

  1. wahhhh . happy family :))
    althea comels :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnye bercuti kt langkawi
    huhu
    comel nye althea :)

    ReplyDelete
  3. lama x pegi langkawi dlu stay kt langkasuka hotel, cantik sgt. nak pegi lg...!!

    ReplyDelete
  4. sumpah tak tipu...sy pnah g situ jugak nana...tg rhu mmg cantek,,heaven la....next holiday...nk g lgkwi lg...n sy sgt2 geram ng thea...dia sgt2 comel..pipi labuhnye yg mahal...hehehe ^^

    ReplyDelete
  5. waaaah hot mama !

    http://aiensamian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Awww sweet sgt gmba Nana, MRB and Althea! :)

    ReplyDelete
  7. rindunyer nak gi langkawi...x pernah stay kat hotel ni but pernah lepak kat citu...cantek sgt...ada private beach lagik...althea sangat kawaii :))

    ReplyDelete
  8. seronok nye bercuti cuti!
    Makin chomelll althea!

    ReplyDelete
  9. bestnyer berholiday ... sgt2 jeles tgk nana yg selimmmm ;-)

    ReplyDelete
  10. woot woot ~
    comel laa althea tyme posing :)
    yeah, happy family.

    ReplyDelete
  11. best nyer.,enjoy tengok pic2 nana n family...althea pun comeiii jer..hehhe

    ReplyDelete
  12. wah! resort di Tanjung Rhu tu best sgt2 kan... cute lah althea ni!

    ReplyDelete
  13. sukanya tgk althea tersenyum lebar bangun pagi tu :)

    ReplyDelete