Thursday, May 12, 2011

Akhirnya berakhir..

Assalamualaikum semua!
Seperti yg dijanjikan, Nana akan terangkan kenapa Nana mengambil keputusan untuk berhenti dari bidang penyiaran RADIO.

Sedih! Sedih! Sedih!
Serious, Nana dah jadi penyampai radio sejak 8 tahun yg lepas.. 5hb Januari 2004 hari pertama Nana keudara bersama Seelan Paul dia Era dan masa tu Era membuat perubahan drastik dimana 5 penyampai baru diambil sekali gus.. Fara Fauzana, Kieran, Paktam, Nila Kurnia dan jugak Nana. Semuanya masih segar, clear dalam ingatan Nana.. Waktu mula mula keudara.. Ya Allah, nervous gileeee.. On air kul 1tghari, kul 8 dah sampai studio.. Hahahahha.. Ok, berbalik kepada cerita nape Nana quit k..

Nana rasa 8 tahun begitu lama.. Sayang untuk tinggalkan.. Tapi Nana rasa, this is the right thing to do and at the right time. Althea perlukan Nana.. Nana nak ada bersama Althea..  Be there for her.. So I guess, this is the right move.. This is the sacrifice that i have to make.. Nana tak menyesal.. Mana tau dalam 3-4 tahun ni Nana kerja balik.. :) Kalau ade orang nak la... Huhuhuhu..

BUT, Nana hanya tinggalkan radio.. Insyaallah Nana akan buat TV atau host event ke, dinner function ke.. Masih nak bekerja.. Tapi more on freelancing gitu.. Sebab kalau radio, hari hari Nana kena gi keje kan..? Kalau TV mungkin seminggu sekali.. Tapi Nana tetap nak bekerja.. So korang kalau company nak pakai host dinner function ke, suggest la nama Nana k.. :D Email Nana kalau ade pape job.. Mekasih.. Iye la, dah tak de keje tetap, agak sempit gak la kan..  Tapi tak pe, insyaAllah rezeki kat mana mana kan..? Nana usaha je.. Nana sekarang ni tengah usaha gigih untuk dapatkan TV job at least..

Hari Selasa yang lepas, 10hb Mei, adalah hari terakhir Nana di AMP. Tapi Jumaat sebelumnya tu adalah hari terakhir Nana keudara.. Sebak sungguh nak tinggalkan kawan kawan dan tentunya kerja yang Nana memang sayang..

Tak pe, life goes on.. Doakan Nana ye.. Ok, lah, jom layan gambar yang sempat Nana ambik masa hari terakhir Nana kat opis.. UUwwwaaaaaa..

 Dengan Paktam. Paktam pernah partner gak ngan Nana.. :)

Kak Nila kakak ku! Selalu tolong Nana.. Thanks kak Nilsss..  
Rizal.. Best dia ni.. Leh share memacam benda.. A good friend..

Ni Hani, publicist AMP.. Kalau Nana ade photoshoot, dia yang akan teman..

Yang ni, JD dan Dilly, Mix nye breakfast crew.. Funny people!

This is Serena C.. Sgt sweet.. Stylo!

Kak Anne.. Pernah keje skali gak kat Era, skang dia kat THR Gegar..

Ni Krel, dia pernah keje ngan Nana kat XFM, skang dia pun kat THR Gegar sebagai producer pagi.

Geng kat XFM, Aimee.. :)

Ni Rod, yang baca info trafik tu.. :)

Ni Kak Rita, yang baca news tu.. Rita Sanidar (adik Paktam)

Ni Mimi.. Support Faranana tu.. Huhuhu.. Thanks Mimi..

Ni plak Reez! Rezlin ni announcer kat THR Gegar..  Juga supply Tupperware.. Hehehe..

Ray! Dulu sama sama kat Era, pastu sama sama kat XFM, pastu dia masuk Era balik.. :)

Haniff! Sama kat XFM dulu, now dia ngan Ray n Paknil di Era!

Abangku Adifashla! Adi memang best.. Dulu on-air ngan Adi n Kieran.. Adi best!

Yang ni Nazeem, announcer THR Gegar.. Sempoi dia ni.. :)

Yang ni Priscilla yang baca info trafik, biasanya in english, tp kdg2 baca gak bahasa melayu punya..

Adi, Rex (lite fm announcer), Shac, Kak Nila n Me!

Natalie ni tinggi sungguh.. Nana pakai heels pun dia tingi lagi.. Dia ni Hitz.fm nye announcer..

Ngan Adi dalam studio Era.. Kenangan....

Reza!! Byk kenangan gak ngan dia ni.. Tetap nak posing walaupun menahan air mata..

Lagi kan..? Hehehehe..

Baru siuman skit.. :)

Oklah, tu je yang sempat Nana jumpa.. Yang lain macam Kak abby, kak Shida, baby Deens (Dina Nadzir), dan ramai lagi la, insyaallah kita jumpa lagi ok.. Ngan Ira ade amik gambar, tapi hilang plak dalam kamera ni.. Pelik!! Anyways, kenangan kat AMP takkan Nana lupakan.. 8 tahun tu..

Tu je buat masa ni ok.. :) Sekali lagi terima kasih utk semua yang support Nana dari tahun 2004 sampai sekarang dan Nana harap ade yang akan terus support Nana lepas ni walaupun tak jadi penyampai radio lagi..  I love u guys.. I really do..


Important :
  • Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; Nana Mahazan.
  • Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Nana Mahazan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
  • Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Nana Mahazan.

23 comments:

  1. oo..kak nana x amik maid ye??
    rezeki ade dimana2 kan..sekurg2nya dpt tgk althea membesar depan mata dgn tgn kak nana sndri kan..

    kami doakan yg terbaik buat kamu..amin,.

    ReplyDelete
  2. Xpela..satu pengorbanan tu..bukan utk org lain pun..tp, tuk Althea...Insyallah, rezeki ada di mana2..mungkin seperti kata Nana, lepas 3-4 thn, Nana kembali ke konti ke, sape tahu kan?? Masa tu pun, Althea da besar skit da...So, xde la risau sgt kan?? Sy doakan Nana success sentiasa k! :)

    ReplyDelete
  3. xpe nana. setiap apa yang berlaku tu mesti ada hikmah dan kebaikan dia. nana pun ada biz sendiri kan. just yakin dengan apa yang kita buat and everything will be fine.

    p/s: i follow u

    ReplyDelete
  4. I think that is why a mother is the greatest gift, kan.

    ReplyDelete
  5. DOAkan yg terbaik utk nana
    and family :')

    ReplyDelete
  6. tak pe nana, betul tuh, rezeki ada kat mana mana. insya-ALLAH.

    tapi, siyesly, mmg rasa bersemangat je kalau dengar suara Nana kat radio ;)

    ReplyDelete
  7. saya akan sokong nana sampai bebila yea..besar pengorbanan seorang ibu tu kan. Althea patut berbangga punya ibu yang sanggup buat pengorbanan untuk dia.:)

    ReplyDelete
  8. love u too nana...
    akan support nana forever....

    keluarga adalah yg paling penting.....
    insyaallah rezki tak putus untuk nana...

    all d best sweetheart!!!!

    xoxo....

    ReplyDelete
  9. Kak Nana!!! Kita akn rinduuu suara kak nan dekat XFM! Selalu klw time kontest dkt XFM kita msti tggu time kak nana onair. Senang dpt hint!

    Ape2 pun, harap kak nana sentiasa sukses!

    i love you sis! :)

    ReplyDelete
  10. i will miss you kak nana...~

    ape2pon saya still akan suport kak nana habes habesan! hehehe.. :))

    love you~~ <3

    ReplyDelete
  11. sedihnya bila tau kak nana berheti kerja. tapi tetap support kak nana, benar althea memerlukanmu. saya dengar dulu masa kak nana mula2 siaran dgn seelan paul. aduh...best nya zaman itu. All the best Kak Nana!

    p/s: baru tau Rita Sanidar adik Paktam hehe

    ReplyDelete
  12. Doa yg terbaik utk nana .. walau apa pun kita buat dan korbankan, pastinya ada sesuatu ganjaran ke atas pengorbanan kita kan .. dan itu adalah sesuatu ketentuan dari NYA .. Amin ..

    ReplyDelete
  13. takpe kak nana..rezeki ada kat mana mana :)

    saya tetap sokong kak nana..

    rindu gilaaaa nak dgr suara kak nana lg :((((..

    i love you <3

    ReplyDelete
  14. rinduuu laaa nak dengar suara nana...ehehehe..pasnikh lagik rajin taw hupdate belog ekekeke...jom laaa singgahhhh...

    ReplyDelete
  15. xpe kak nana...xkesah u benti keje or still keje..FA tetap fan u 4eve...!!..

    ReplyDelete
  16. yg penting u have to update ur blog selalu kay :)

    ReplyDelete
  17. HUHUHUHUHU sedihnya bila dgr kak nana da xda lg kt udara.....harap pasni byk la job kak nana kat tv..amiiiin..blh la selalu dapat tgk kak nana....missed u so much kak nana...

    ReplyDelete
  18. Kudos to you Nana dear. I know exactly the feeling. I did the same thing too. There will be a point in time when you are able to say proudly that "I was there with my girl every step of the way from her first chuckle to her first word and to her first step".

    Savour the moment Nana, it is one joyful ride.

    ReplyDelete
  19. weehooo! all the best for ya future undertakin! lepas nie dah xde sape la nak call sy lg kan kak.. ahahaha...

    ReplyDelete
  20. kak mimi 2 husband saya punya cousin..hehe!!!suka tengok kak nana :)

    ReplyDelete