Sunday, August 26, 2012

Aidilfitri 2012

Assalamualaikum semua..

Rindu rasanya nak mengarang.. Cuma skang ni agak terhad skit nak update sbb Althea ni kalau Nana mengadap laptop ni sure dia akan sibuk nak menaip jugak.. Hehehe.. So tu yang payah nak update plus dah xde cite kot.. So kalau ade pape yg korang rasa nak Nana cite, silalah tinggalkan kat 'comment' k..

Ok, let's get it started.. Buat yang baru baca blog Nana, mungkin tak tau yang Nana start mengarang blog pada tahun 2010 masa raya juga, so dengan ini Nana mengambil keputusan untuk start balik lepas dekat 6 bulan stop.. Korang pun bosan gak baca kan? Hehehe..

Juga mungkin sebab ade instagram dan twitter dan FB yg membuatkan Nana lagi malas nak update sbb biasanya korang suka tgk gambar je kan? Tak? Rajin baca? Bagus.. Hehehehe.. Tengok, membebel plak.. Ok, nak cite pasal raya tahun ni..

Nana balik ke Muar pada hari Sabtu lepas sahur.. Lepak kat Muar dan gi umah atok kat Sungai Mati dan buka puasa kat sana.. Memandangkan first day raya abah kena buat open house (sebab dah jadi Ketua Polis ni, kena buat untuk semua di kawasan Kota Tinggi) so, lepas buka puasa, terus bertolak balik ke Kota Tinggi.. Abah dah kat Kota.. Sampai kota dalam pukul 10 malam macam tu..

Malam tu siapakan ape yang patut, gosok baju etc.. Tak sabar nak raya sebab tahun ni over ade baju raya banyak.. Tak de la banyak pun.. 3 je.. Hahaha.. Oh, Althea yang ade banyak.. 3 jugak.. Biasanya Althea ade sepasang je..

Raya kedua Nana dan famili beraya di Kluang, rumah sepupu dan makcik abah di Tinam.. Memang setiap tahun akan ke Kluang.. Tahun ni pun tak ketinggalan.. Dari Kluang, terus ke Muar.. Sampai pun dah petang.. Besoknya, raya ketiga baru beraya di rumah atok di Sungai Mati.. Biasanya setiap tahun pasti akan beraya rumah atok dulu, tapi tahun ni lain skit.. Pape pun, tetap meriah dan happening..

Lepas beraya di Sungai Mati, MRB dan Jaja terus balik ke KL (sebab raya keempat dorang dah kena keje..) Nana, abah, mak dan adik beradik terus balik semula ke kota Tinggi.. Penat jugak la travel ni.. Tapi tak pe lah.. Bukan selalu kan?

Oklah, jom layan gegambar yang ade.. Sila sila..

RAYA PERTAMA

Gambar pertama di hari raya pertama..

Althea yang tension nak main ipad tak nak bergambar..

MRB n me

Althea tetap tension lagi.. Hahaha,..

Ucu ku sayang.. Ucu ni adik abah..


Althea ngan opah cu sambil makan maruku favourite Althea..

Gangnam style lah sangat!

Adik beradik saya.. Dari kiri : Didi, Jaja, Nana & Yeye

Cousin (anak ucu) Vernon

Abang Vernon, Ervin

3 Generasi

Aje payah nak amik gambar Thea..

Mak tercinta

Love of my life

Dari jauh..


Althea enter frame

Sayang menyayang..

Family

Althea tetap payah nak bergambar..

Ape nak panggil ni?

Suka posing memasing..

Ewah..

Macam sapa?

Jenjalan pepetang lepas open house

Althea ajak beraya kat pagar.. Hahaha..

Althea ngan daddy..

Us

Again


RAYA KEDUA

Menunggu orang bersiap nak beraya ke Kluang


Tema bendera Johor!

Kat rumah maklong Yong.. Althea main hujan..

Nampak tak kain dah basah?

Muka tak bersalah..
 RAYA KETIGA

Back in Muar.. Althea dengan iPad Omma (mak)

Ni baju melayu utk budak lelaki sebenarnya.. Nana tetas 2 poket bawah dan mak jahitkan kain hitam tu.. Dah macam kurung kedah kan? =)

Sama ngan Althea, black & white..

OTW ke rumah atok di Sungai Mati

Cousins (anak maklong) Dari kiri : Sofia, Anne, Fifi, Me & Lin (dah bape tahun tak beraya ngan Lin sebab dia belajar kat Korea, now dah balik.. :))

Althea bosan

Tempeyek atok terbaik di dunia!

Abah pun suka!

Sangat suka!

Aloolololo.. Frame terus..

Me munchkin & me..
Oklah, setakat iti sahaja gambar yang ade dalam koleksi Nana.. Sebenarnya ade byk lagi gambar tapi ngan abah.. Insyaallah nanti Nana cuba dapatkan n share ngan korang semua.. Nak tak? Macam tak cukup je gambar yang nak dekat 50 keping ni.. Hahahaha..

Next blog Nana akan share gegambo lelama yang lom Nana share kat sini k.. Gambar celebrate bday Nana, etc.. Nanti ku korek semua gegmbar lama.. (Tak de la lama mana pun..)

Alright! Kalau suka, share ngan kawan.. Kalau tak suka, share lah juga.. Ahaksss.. Sila sila tinggalkan komen ye.. Insyaallah ade masa Nana akan reply.. For the time being (sebelum next update) sila lah baca entry entry yang lepas.. Serious best (nampak tak puji diri sendiri ni :P) Hahhaha..

Till then.. Muah!

37 comments:

  1. i never bosan baca ur blog kakak, even kadang2 boring pon boleh khatam baca from the 1st entry! happy that u're coming back! luv u kakak!!! :D

    ReplyDelete
  2. Hoyeeeee!! Suka tengok semer pic! Baju tema bendera johor tu lawa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, yg tema bendera johot tu cantik..saya nak tiru this year..hehe

      Delete
  3. Eh nana kg kat sungai mati ke? Laa.. Rmh family kat situ pun tp x tau siapa atuk nana. Letak la gmbr atuk atau sedara mara situ sure kenal kot. Btw saya n family duduk Jepun mmg x kenal kot sedara mara. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk kat jepun? Wow! Atuk nana bye Rumah dekat je ngan rumah dekat je dgn rumah MB Johor tu.. Kat pulau penarik..

      Delete
  4. Selamat Hari Raya nana.comenya althea berbaju kurung kedah.polkadot pulak tu...

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya kak nana....cantik2 baju raya kak nana & Althea....Suke tgk telatah Althea...bgs Althea raya 1 sampai 3 pakai kain jerk...comel!

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya kak nana... suka tul ngan baju tema negeri johor.. hahahaha.. idup anak johor...

    ReplyDelete
  7. suka tengok family kak nana.. comel dan happy! selamat hari raya maaf zahir dan batin kak nana.. semoga terus bahagia bersama keluarga :)

    p/s; kg sy pun kat muar jugak :P

    ReplyDelete
  8. Serius.....baca blog kak nana ni....mcm kt dgr nana bercerita face to face dgn kt. Tak de la mcm baca novel sgttttt kannnnn.. Serius tak boring baca hasil penulisan kak nana. Anyway selamat hari raya Kak Nana.

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya kak nana...
    ske tgk Althea comel sgt3...

    ReplyDelete
  10. chantik giller ahh baju nana time athea main hujan 2...nak jugak...beli kat mana 2??

    ReplyDelete
  11. seronok kan ada anak pompuan.. boleh matching2.. thea sama macam ranea.. nak buat hal sendiri taknak amik gambar.. nyampah btul :)

    ReplyDelete
  12. first time sampai sini... got here thru ur instagram.. keep on blogging....love reading ur blog

    ReplyDelete
  13. Memang best... cara penulisan yg sempoiii.. i Likee :-)

    Selamat Hari Raya Nana!!

    ReplyDelete
  14. akhirnya dpt baca jugak..huhu slu gak skodeng2 blok kak nana,,,,now dh update,,update la selalu taw,huhu. actually ayah sy teringin nk jmpa abah kak nana. sb diorg dulu sama2 keje kat kelantan..masa tu ayah sy bos abah nana.. pape pun smpi slam jelah k. nanti klu ada cerita lagi...kak nana tulis la k...nk bace lg,,hehehe.bye!

    ReplyDelete
  15. lawanya baju nana yg tema bendera johor tu.comel je ada riben ikat kat belakang ngn button sekali. :)

    selamat hari raya kak nana !

    ReplyDelete
  16. weee~~ dah berblog balik!! patutlah pelik kenapa lame blog k.nana takde update dalam list!! semua baju raya k.nana kite minat!! =)

    ReplyDelete
  17. jeles la tgk baju raya nana....dah la body cun devast...

    ReplyDelete
  18. luv you n your daughter so much...suka tengok kamu berdua ^_^

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum nana...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

    ReplyDelete
  20. hahaa..
    syok ar nana dah tulis entry balik.. suker kiter
    selamat hari raya nana..
    cantek ar baju raya nana...

    ReplyDelete
  21. Welcome back Nana!!...Dr dulu sya selalu jd silent reader Nana..pastu nana stop..bila dh kembali.. i follow terus..hihihi..

    Nyway..u kreatifla..jdkan baju melayu ke baju kurung Althea..sooo suweeett..

    ReplyDelete
  22. best...x bosan bc blog nana ni...

    ReplyDelete
  23. Nice familia :)

    visit us :http://www.facebook.com/pages/Wirnaz-Gallery (Women Attire, Handbag & Accessori) - Reasonable price!

    ReplyDelete
  24. o..kak nana sedare dgn kak fifi rupanya. Dulu saya 1 sekolah dengan kak fifi..rumah saya area sg Mati juga

    ReplyDelete
  25. Oh,keluarga Yang Manis Dan bahagia..blog yamg cantik, kemas Dan penuh dengan gambar. Thank for sharing.
    From: Fat Loss Factor Review
    By Derick lew

    ReplyDelete
  26. Salam nana, me also frm muar.. rumah family kat tanjung agas, n rumah atok kat sungai mati, sape nama ur atok ek, mane tau my mom kenal... muar parents u kt jln junid kan? interestd plak nk tau coz my mom tgk pic ur mak cu mcm kenal..

    ReplyDelete
  27. kalau gambar semua besar sikit lagi best tengok :)

    ReplyDelete