Tuesday, August 28, 2012

Sesi Menjawab! Ready?

Tadaaaaa.. Sila lah....


video
video
video

Alright! Thanks guys for spending time watching my vlogs.. Muah!


Sunday, August 26, 2012

VLOG! Sunday kami..

Hello.. Nampak tak dah gian nak ber-blog! Hahahaha..

Ok, Senang kali ni tak yah taip pepanjang sbb Nana buat vlog.. Cepat dan mudah.. Hehehe.. Enjoy! Share juga ye jgn lupa.. Thank you in advance.. Muuaahhh..

video


GAMBAR SEBELUM KELUAR RUMAH

Memain pulak...

Baju ACDC yang Paktam bagi..

MRB tak puas hati ngan Mickey.. Hahaha..

Juga ACDC..

Pooh plak cari pasal.. 
Juga ACDC..

Althea selamatkan Pooh..

Menari nari.. 
Clap clap..

Nape ni?

NI KAT SETIA WALK PUCHONG (NAK TAHU LEBIH SILA GOOGLE YE)

Sib baik bawak baju extra..


Seronok!




Berenang pulakkk..



Air pancut..

Hahahahaha...

Excuse my face.. Hahaha..









Oklah, itu saje buat setakat ini.. Till next time..

p/s : Korang, for next entry Nana akan menjawab soalan soalan korang, so silalah tinggalkan soalan di comment dan Nana akan jawab.. Kalau ade soalan utk MRB or Althea pun boleh.. Sila sila.. 

Aidilfitri 2012

Assalamualaikum semua..

Rindu rasanya nak mengarang.. Cuma skang ni agak terhad skit nak update sbb Althea ni kalau Nana mengadap laptop ni sure dia akan sibuk nak menaip jugak.. Hehehe.. So tu yang payah nak update plus dah xde cite kot.. So kalau ade pape yg korang rasa nak Nana cite, silalah tinggalkan kat 'comment' k..

Ok, let's get it started.. Buat yang baru baca blog Nana, mungkin tak tau yang Nana start mengarang blog pada tahun 2010 masa raya juga, so dengan ini Nana mengambil keputusan untuk start balik lepas dekat 6 bulan stop.. Korang pun bosan gak baca kan? Hehehe..

Juga mungkin sebab ade instagram dan twitter dan FB yg membuatkan Nana lagi malas nak update sbb biasanya korang suka tgk gambar je kan? Tak? Rajin baca? Bagus.. Hehehehe.. Tengok, membebel plak.. Ok, nak cite pasal raya tahun ni..

Nana balik ke Muar pada hari Sabtu lepas sahur.. Lepak kat Muar dan gi umah atok kat Sungai Mati dan buka puasa kat sana.. Memandangkan first day raya abah kena buat open house (sebab dah jadi Ketua Polis ni, kena buat untuk semua di kawasan Kota Tinggi) so, lepas buka puasa, terus bertolak balik ke Kota Tinggi.. Abah dah kat Kota.. Sampai kota dalam pukul 10 malam macam tu..

Malam tu siapakan ape yang patut, gosok baju etc.. Tak sabar nak raya sebab tahun ni over ade baju raya banyak.. Tak de la banyak pun.. 3 je.. Hahaha.. Oh, Althea yang ade banyak.. 3 jugak.. Biasanya Althea ade sepasang je..

Raya kedua Nana dan famili beraya di Kluang, rumah sepupu dan makcik abah di Tinam.. Memang setiap tahun akan ke Kluang.. Tahun ni pun tak ketinggalan.. Dari Kluang, terus ke Muar.. Sampai pun dah petang.. Besoknya, raya ketiga baru beraya di rumah atok di Sungai Mati.. Biasanya setiap tahun pasti akan beraya rumah atok dulu, tapi tahun ni lain skit.. Pape pun, tetap meriah dan happening..

Lepas beraya di Sungai Mati, MRB dan Jaja terus balik ke KL (sebab raya keempat dorang dah kena keje..) Nana, abah, mak dan adik beradik terus balik semula ke kota Tinggi.. Penat jugak la travel ni.. Tapi tak pe lah.. Bukan selalu kan?

Oklah, jom layan gegambar yang ade.. Sila sila..

RAYA PERTAMA

Gambar pertama di hari raya pertama..

Althea yang tension nak main ipad tak nak bergambar..

MRB n me

Althea tetap tension lagi.. Hahaha,..

Ucu ku sayang.. Ucu ni adik abah..


Althea ngan opah cu sambil makan maruku favourite Althea..

Gangnam style lah sangat!

Adik beradik saya.. Dari kiri : Didi, Jaja, Nana & Yeye

Cousin (anak ucu) Vernon

Abang Vernon, Ervin

3 Generasi

Aje payah nak amik gambar Thea..

Mak tercinta

Love of my life

Dari jauh..


Althea enter frame

Sayang menyayang..

Family

Althea tetap payah nak bergambar..

Ape nak panggil ni?

Suka posing memasing..

Ewah..

Macam sapa?

Jenjalan pepetang lepas open house

Althea ajak beraya kat pagar.. Hahaha..

Althea ngan daddy..

Us

Again


RAYA KEDUA

Menunggu orang bersiap nak beraya ke Kluang


Tema bendera Johor!

Kat rumah maklong Yong.. Althea main hujan..

Nampak tak kain dah basah?

Muka tak bersalah..
 RAYA KETIGA

Back in Muar.. Althea dengan iPad Omma (mak)

Ni baju melayu utk budak lelaki sebenarnya.. Nana tetas 2 poket bawah dan mak jahitkan kain hitam tu.. Dah macam kurung kedah kan? =)

Sama ngan Althea, black & white..

OTW ke rumah atok di Sungai Mati

Cousins (anak maklong) Dari kiri : Sofia, Anne, Fifi, Me & Lin (dah bape tahun tak beraya ngan Lin sebab dia belajar kat Korea, now dah balik.. :))

Althea bosan

Tempeyek atok terbaik di dunia!

Abah pun suka!

Sangat suka!

Aloolololo.. Frame terus..

Me munchkin & me..
Oklah, setakat iti sahaja gambar yang ade dalam koleksi Nana.. Sebenarnya ade byk lagi gambar tapi ngan abah.. Insyaallah nanti Nana cuba dapatkan n share ngan korang semua.. Nak tak? Macam tak cukup je gambar yang nak dekat 50 keping ni.. Hahahaha..

Next blog Nana akan share gegambo lelama yang lom Nana share kat sini k.. Gambar celebrate bday Nana, etc.. Nanti ku korek semua gegmbar lama.. (Tak de la lama mana pun..)

Alright! Kalau suka, share ngan kawan.. Kalau tak suka, share lah juga.. Ahaksss.. Sila sila tinggalkan komen ye.. Insyaallah ade masa Nana akan reply.. For the time being (sebelum next update) sila lah baca entry entry yang lepas.. Serious best (nampak tak puji diri sendiri ni :P) Hahhaha..

Till then.. Muah!